Om skolan

RgRh, Riksgymnasiet för rörelsehindrade, är en liten skola för dig med fysiskt funktionshinder. Vi finns mitt i Stockholm på Kungsholmen med goda kommunikationer och nära till allt. Gå gärna in och följ oss på vår Instagram: rgrhstockholm

RgRh Stockholm är ett av fyra riksgymnasier i Sverige för elever med fysisk funktionsnedsättning. Du, som har godkända betyg från grundskolan, kan efter att du blivit antagen av SPSM, söka till våra nationella program vid RgRh Stockholm. Vi erbjuder även individuellt alternativ för dig som ännu inte har klarat grundskolans alla kurser. Du har möjlighet till habilitering under skoltid och kan få träffa:

• fysioterapeut
  • arbetsterapeut
  • logoped
  • kurator
  • psykolog

För att få in allt detta på schemat finns möjligheten att lägga utbildningen på fyra år.

Mentorer och elevassistent för ditt bästa

Du har en egen mentor som stöttar dig under hela din studietid. Du undervisas av erfarna och behöriga lärare, många av våra lärare har dessutom specialpedagogisk utbildning. På skolan finns ett antal elevassistenter som hjälper dig under skoldagen. Du som är riksgymnasieelev har även tillgång till boende på elevhem om du inte är folkbokförd inom Stockholms län.

RgRh är en HBTQ - certifierad skola

Vi är en HBTQ-crtifierad skola där du kan vara dig själv. Här står gemenskap, delaktighet och kunskap i centrum. Vi arbetar ständigt för att främja likvärdigt bemötande och en inkluderande arbetsmiljö för alla. Oavsett vilket program du väljer är du alltid välkommen till RgRh!

Har du frågor?

Antagning och RgRh:s olika program