Boende för dig som har lång resväg

Till riksgymnasiet finns det ett elevhem som tar emot de elever som inte bor i Stockholms län. Elevhemmet heter ”Studerandeboende STHLM”

Vi har plats för upp till 20 elever, fördelade på tre våningar. Man bor i korridorsboende, där alla elever delar tv-utrymmen och tvättstuga. Alla rum har egen dusch och toalett som är anpassade för elever med funktionsnedsättning.

Mat, personal och egna önskemål

Vi har en gemensam matsal där vi äter frukost och middag. Elevhemmet har en kock som ansvarar för matsal och matsedel. Har man som elev önskemål om mat eller behov av specialkost tar man upp detta med kocken.

Vi som arbetar på ”boendet”; föreståndare, samordnare, kock, lokalvårdare och boendestödjare arbetar med att göra elevens vardag så bra som möjligt.

Du formar själv ditt boende och dina vardagsbestyr. Du får hjälp och stöd när du behöver och önskar. Det viktiga är att dina personliga förutsättningar styr.

Kostnader och bidrag

Månadskostnaden är 3 000 kronor. I kostnaden ingår hyra, mat samt personal dygnet runt. Övriga personliga kostnader som avgift för tv och telefon ingår ej.

Det finns möjlighet att söka så kallat Rg-bidrag hos Centrala studiestödsnämnden, CSN. Bidraget kan ersätta kostnader för mat, boende och hemresor för elever som bor i elevhem. För att få bidrag måste föräldrahemmet ligga så långt bort från skolan att du inte kan åka fram och tillbaka varje dag. Läs mer om Rg-bidrag och om hur du ansöker på CSN:s webbplats i länktlistan här intill.

Välkommen att provbo

Om du funderar att bo på elevhem under din gymnasietid är du välkommen att provbo en eller två dagar. Under din vistelse får du se hur det fungerar att bo på ett elevhem. Du tar med egen assistent för att få ut mer av provboendet. Du bokar provboendet via skolan.

Kontaktpersoner

Eva-Marie Rynbäck, föreståndare, 08-50842688, eva-marie.rynback@stockholm.se

Dela:
Kategorier: